Takim me koordinatoren vendore kundër dhunës në familje Bashkia Tiranë/Meeting with the local coordinator against domestic violence, Municipality of Tirana

31.10.2022 Gender Alliance for Development Centre takimin e rradhës me Koordinatoren Vendore kundër dhunës në familje në bashkinë Tiranë, znj. Anjeza Bojaxhiu. Së bashku me Anjezën, analizuam rëndësinë që ka përgjigja e punonjësve të kujdesit shëndetësor parësor për raportimin e dhunës me bazë gjinore. Ndamë me koordinatoren, Udhëzuesin për ofruesit e kujdesit shëndetësor si reagim …

Read more Takim me koordinatoren vendore kundër dhunës në familje Bashkia Tiranë/Meeting with the local coordinator against domestic violence, Municipality of Tirana

Raporti i Vleresimit Rajonal/CSSP_Regional Assesment

Gjate muajit shtator 2022, Qendra Alanca Gjinore per Zhvillim ka pershtatur ne gjuhen Shqipe Raportin e Vleresimit Rajonal te CCSSP “Bashkëpunimi mes OJQ-ve të grave dhe ofruesve të kujdesit shëndetësor. Një studim krahasues në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi” Ky raport eshte ndare si edhe mund te gjendet online ne gjuhen shqipe duke klikuar ketu Per …

Read more Raporti i Vleresimit Rajonal/CSSP_Regional Assesment

Training with health care providers to respond to cases of domestic violence/Trajnime me ofruesit e kujdesit shendetesor per reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje

29.7.2022 Eshte mbajtur Trajnim i dyte me profesionistet e kujdesit paresor te shendetit. GADC ka organizuar trajnimin e dyte me përfaqësuese të Qendres Shendetesore nr. 2 Tirane. Pjesemarresit u njohën me Udhëzimet për ofruesit e kujdesit shëndetësor si reagim ndaj rasteve të dhunës ndaj grave dhe dhunës në familje. Gjithashtu u diskutua edhe mbi bashkëpunimin …

Read more Training with health care providers to respond to cases of domestic violence/Trajnime me ofruesit e kujdesit shendetesor per reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje

Takime me punonjës të shëndetësisë / Meetings with healthcare providers

Takime me punonjës të shëndetësisë Gjatë muajit Korrik dhe Tetor, Qendra Aleanmca Gjinore per Zhvillim ka realizuar takime me punonjës qendrave shëndetësore ku është diskutuar mbi çështje të dhunës ndaj grave/dhunës në familje, përfshirë dhunën seksuale. Në këto takime janë dhënë udhëzime konkrete se si punonjësit e shëndetësisë mund të identifikojnë rastet e dhunës (treguesit), …

Read more Takime me punonjës të shëndetësisë / Meetings with healthcare providers

Training with health care providers to respond to cases of domestic violence/Trajnime me ofruesit e kujdesit shendetesor per reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje

Trajnime me ofruesit e kujdesit shendetesor per reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje (Tirana, 30 qershor 2022) Profesionistët e kujdesit shëndetësor janë shpesh të parët që zbulojnë nëse gratë kanë përjetuar dhunë nga burrat, prandaj është e rëndësishme që mjekët dhe infermieret të sigurohen që kjo të mos jetë një mundësi e humbur për …

Read more Training with health care providers to respond to cases of domestic violence/Trajnime me ofruesit e kujdesit shendetesor per reagimin ndaj rasteve te dhunes ne familje

CSSP Civil Society Strengthening PlatformGDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner