Panairi ndëretnik i grave/women’s inter ethnic fair

Panairi  ndëretnik i grave te komunitetit , Shqiptar, Serbe dhe RAE u organizua nga Qendra për Mirëqenien e Gruas ku u ekspozuan prodhimet  vendore te grave ne ushqim tradicional, lengje dhe në punëdore.

Risi  në edicionin e sivjetmë të panairit ,  janë edhe dy pavijone të tëra me prodhimet  te embelsirave dhe mjalte natyrale. Të gjithë adhuruesit e këtyre ushqimeve, duke vizituar panairin kanë pas rastin të i shijojnë ato dhe të informohen më shumë me efektet e tyre pozitive në organizëm. Njëkohësisht  ky panair është kthyer në urë-lidhëse ndërmjet bashkëpunimit të grave nga regjioni i Pejës dhe më gjerë. Grate RAE kane qene te veshura me veshje tradivionale dhe kane performuar valle me muzike rome.

 

The  Albanian, Serbian and RAE women’s inter ethnic fair was organized by Women Wellness Center  where all women together worked on  traditional food, juices and handicrafts and showed them on the fair

Innovation in this year’s edition of the fair are also two pavilions with sweet products and natural honey. All the fans of these foods, visiting the fair, had the opportunity to taste them and get more informed about their positive effects on the body. At the same time this fair has become a bridge between the cooperation of women from Peja region and beyond. RAE women have been dressed in traditional clothing and have performed dance with Roma music.

CSSP Civil Society Strengthening PlatformGDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner